deneme

Çocuk istismarına hayır!

Antik uygarlık yelkenlileri rüzgar tribünlerine rakip oldu

Antik uygarlık yelkenlileri rüzgar tribünlerine rakip oldu

Antik Kartaca'nın yelkenli teknelerinden esinlenerek tasarlanan kanatsız bir rüzgar enerjisi konvertörü, Tunuslu geliştiricilere göre, geleneksel türbinlerin verimliliği açısından önemli.

Tunuslu bir kuruluş, Antik Kartaca'nın yelkenli teknelerinden ilham alıyor ve geliştiricilere göre, geleneksel türbinlerden daha verimli, daha güvenli ve daha sessiz olan, kanatsız, dönmeyen bir rüzgar enerjisi konvertörü geliştiriyor.

Saphon Energy, türbinindeki aerodinamik çanak şeklindeki yelkenin geleneksel türbinlerle aynı tarama alanında iki kat fazla rüzgar enerjisi yakalayabileceğini belirtiyor. 37 yaşındaki mühendis Anis Aouini'nin liderliğindeki tasarımcılar yelkenli teknelerin eski teknolojisinin yanısıra tasarımları için kuş ve balık hareketlerine de baktılar. Bu teknoloji, bugünün Tunus başkentine yakın olan Kartaca antik uygarlık denizcileri tarafından uygulanmış.

Kanatsız tasarım, havada sekiz desen izleyen bir rüzgar dönüştürücüsü ile birlikte dönen yelken benzeri bir cisim kullanıyor.

Tüm rüzgar türbinleri, rüzgârdan enerjinin yüzde 59'unu yakalamak için Betz limitine tabidir; ancak geliştiricileri, Saphonian'ın bu limiti aşma kabiliyetine sahip olduğunu ve bu nedenle geleneksel türbinlerden çok daha verimli hale geldiğini söylüyor.

Saphon Energy, Saphonyalıların rüzgarı enerjiye yaklaşık yüzde 80 oranında dönüştürebileceklerini söylüyor. Düşük maliyeti, gelişmekte olan ülkelerde şebekeden bağımsız enerjinin çekici bir kaynağı olmasını sağlayabilir.

Teknoloji şirketi, Hindistan'daki bir ortaklıkla bunu uygulamaya koymayı umuyor.

Saphon Energy, yenilikçi tasarımı nedeniyle uluslararası ilgi çekti. Tunus şirketi, 2015 Gulfstream Seyirci Ödülünün yanı sıra, Microsoft'un finansman, teknik ve yazılım desteklerini de kazandı.

En son prototip tasarımını büyütmeyi umuyorlar, böylece yalnızca bir yelken bir megavat enerji üretebilecek.

3 yorum:

Blogger tarafından desteklenmektedir.